A 2022-es év színe a PANTONE 17-3938 Very Peri. A kék alapszínbe vegyülő vörös árnyalat a visszatérő kreatív szellemet, magabiztosságot és merész kíváncsiságot testesíti meg. 2022-ben pedig abban segít minket a koronavírus járvány után, hogy új újra rácsodálkozhassunk, nyissunk a világra, a természetre, ezáltal teljesen új megvilágításba helyezi az előttünk álló jövőt.

A 2022-es év színe a természetben

Ahogy kilábalunk az elszigeteltség intenzív időszakából, a fogalmaink és a normáink megváltoznak, fizikai és digitális életünk pedig új módon kapcsolódik össze. A 2022-es év színe arra hívja fel figyelmünket, hogy a digitális világ színtrendjei hogyan jelennek meg a természet világban és fordítva. 

Az év színe 2022 - párosítás
A 2022-es Pantone szín kiválóan harmonizál a természet színeivel: a zölddel, a föld színekkel, fakó barna színnel, még a pej ló színével is 🙂

A 2022-es év színe otthonunkban

A szín kiválasztásához a Pantone szakemberei mindig az aktuális filmek, új művészek, a divat, a népszerű úti célok, a 3D design területéről, a releváns közösségi médiaplatformokból, sőt a világ figyelmét felkeltő közelgő sporteseményekből inspirálódnak. A Pantone Év színe már 23 éve befolyásolja a termékfejlesztés irányát számos iparágban, többek között a divat, a lakberendezés és az ipari formatervezés, valamint a termékcsomagolás és a grafikai tervezés és webdesign területén.

Az év színe 2022 a konyhában

Ha megnézzük a képeket azonnal látszik, hogy ez a boldogságot és melegséget sugárzó lilás árnyalat mennyire jól harmonizál a természet színeivel a föld színekkel, vörössel, barnával, szürkével, a fakó barnás színnel vagy éppen a zölddel. „Az év Pantone színe tükrözi azt, ami globális kultúránkban zajlik, kifejezve, hogy az emberek mit keresnek, amire a szín remélhetőleg választ adhat.” – fogalmazta meg Laurie Pressman, a Pantone Color Institute alelnöke. “

Az év színe 2022 a nappaliban

A kék szín tulajdonságait magába foglaló, ugyanakkor lilásvörös alaptónussal rendelkező PANTONE 17-3938 Very Peri olyan vidám, vidám hozzáállást és dinamikus jelenlétet mutat, amely bátor kreativitásra és fantáziadús kifejezésre ösztönöz.

A 2022-es év színe tehát összességében egy természethez visszatérő, világra újra nyitott, szebb jövőt szimbolizál.