A Pantone év színe, a Viva Magenta 18-1750 vibrál a lendülettől az életörömtől. Ez a természetes gyönyörű vörös árnyalat magában hordozza az új élet ígéretét, bátor és lüktető szín, túláradó örömöt és optimizmust fejez ki. Az idei Év színe erőteljes és erőt adó. Ez a szín merész, szellemes és mindenkit befogadó.

Milyen szín a 2023-as év színe?

A 21. századi technológia korában a Pantone a természetből igyekezett inspirációt meríteni. A PANTONE 18-1750 Viva Magenta a vörös színcsaládból származik, a bíbor vöröséből inspirálódott, amely a természetes színezékek családjába tartozó egyik legértékesebb színezék volt a történelem során. A bíbor mindig is a hatalom és az előkelőség színe volt. Bíbor színű tógát viseltek például a római arisztokraták, később a Bizánci és a Német-Római Birodalom császárai hordták, valamint hosszú évszázadokon át a római katolikus bíborosok. A bíbor Japánban is a császár és az arisztokrácia színe volt.

Pantone év színe 2023

A PANTONE 18-1750 Viva Magenta tehát az ősiben gyökerezik, és visszavezet minket az ősanyaghoz. A természet erőit megidézve a PANTONE 18-1750 Viva Magenta ma felpezsdíti szellemünket, segít belső erőnk kiépítésében. A vibráló színt kiválóan egészítik ki a természetes világos pasztell színek, ezek közül is leginkább a szürke vagy éppen a bézs árnyalatai.

Az év színe 2023 szín jelölések

  • 2023 év színe: VIVA MAGENTA
  • VIVA MAGENTA – HEX #BB2649
  • VIVA MAGENTA – RGB (187, 38, 73)
  • Pantone jelölés: 18-1750 TCX (ez a kiterjssztés elvileg textíliákra vonatkozik)
viva magenta 2023

Ki találja ki az év színét?

Pantone Color Institute ™ világszerte ismert színekkel foglalkozó tanácsadó intézet, előre jelzi a globális színtendenciákat és a szezonális színtrendeket, valamint minden évben megválasztja a következő év Pantone színét. A Pantone a legnagyobb és legismertebb globális márkákkal működik együtt abban, hogy azok a márka építési stratégiájukban maximálisan ki tudják használni a színek erejét, hatását, pszichológiáját.

Nézd meg, mi volt a tavalyi év színe!

Az év színe 2022-ben >>