Sok esetben nem vesszük figyelembe az olyan alapvető dolgokat, mint a feng shui. Pedig az otthonunk színvilágának megválasztása során érdemes kicsit tájékozódni a témában. Ha figyelembe veszed ezeket a szabályokat, akkor olyan otthont varázsolhatsz magadnak, amely harmonikus és kellemes hangulatú lesz. Cikkünkben a színek használatával foglalkozunk részletesebben!

Színek a feng shui szerint

Amennyiben figyelembe vesszük, hogy milyen színeket is érdemes használni a lakás egyes pontjain, akkor igazán természetes atmoszférát teremthetünk. Ez egyáltalán nem pénz kérdése lesz, hanem inkább a megfelelő árnyalatok megtalálásáé. A feng shui úgy tartja, hogy egy otthon berendezése és kialakítása, illetve annak színvilága harmóniát tud teremteni a lélekben és a testben egyaránt.

A bejárat hangulata

Ez az a terület, amely összekapcsolja az otthont a külvilággal, így rendkül fontos, hogy milyen színeket is válogatunk ide. A feng shui szerint a legjobb megoldás a kék, a fehér, a zöld és a rózsaszín, hiszen ezek frissességet keltenek bennünk. A kék és a zöld ráadásul a természet színei is, így nem kell azonnal elvágnunk magunkat a külvilágtól, amint hazatérünk.

Színek használata a feng shui szerint a nappaliban

A nappali kialakítása

A közösségi térben érdemes olyan vidámságot kifejező árnyalatokat választani, mint a halványsárga, a zöld, vagy éppen a pasztelles narancs. Jól passzolnak ide továbbá a vendégszeretetet jelképező föld színek is, mint a bézs, a krém, vagy éppen a türkiz egyaránt.

A konyha stílusa

A konyha mindig legyen energikus és vidám. Itt szinte mindig folyik a munka, hacsak nem itt van az étkező is, akkor pedig általában étkezünk és beszélgetünk. Ide remek színválasztás lehet a sárga, a barna és a zöld, amelyek mindegyike energiát áraszt.

A hálószoba legyen pihentető

Senki sem szeretne rikító vörös és neon színű hálószobában álomra hajtani a fejét. Ide a legjobb a lazac, a pasztell árnyalatok, a bézs, vagy éppen a rózsaszín. Egyértelműen tükröznie kell az ellazulást, amely segíti a pihentető éjszakai alvást.

A fürdőszoba berendezése

Ebben a térben mindig a víz az úr, így a kékkel biztosan nem tudunk mellé lőni. Kombinálható továbbá türkizzel, feketével, illetve persze fehérrel egyaránt. Érdemesebb alap árnyalatokat használni a falakon és a csempén, majd jöhet egypár színes kiegészítő, amelyek remekül feldobhatják a helyiséget.

Színtanácsadás szobafestéshez Budapesten

Amennyiben még így sem sikerült kiválasztani a megfelelő árnyalatokat, abban az esetben színtanácsadást szobafestéshez Budapesten is igénybe lehet venni. Segítségével tisztábban láthatod a megfelelő színeket, harmóniát teremthetsz a térben.

Összegezve:

Van tehát pár alapszabály, amelyet a feng shui határozott meg ahhoz, hogy igazán harmonikus otthont alakíthassunk ki magunknak. Amennyiben azonban ez sem segít, érdemes színtanácsadást kérni szobafestéshez Budapesten is.