Kiskorban a gyerkőcök sokszor kérdezgetik egymástól, hogy mi is a kedvenc színük. Nem véletlen, hiszen ezzel határozzák meg és jellemzik a másikat. A választott árnyalat ott van az összes ruhán, rajzon, táskán, a különböző eszközökön. De vajon mit jelentenek nekik az egyes színek? Ebből a cikkből minden kiderül!

Színek jelentése a babák számára

A kicsik még nem tudják elmondani, hogy melyik a kedvenc színük, így egy ideig a szülők döntik el, hogy mi lesz a preferált árnyalat. Az már azonban bizonyított tény, hogy a lurkók a kékre, a pirosra és a narancsra fokozottan figyelnek. A babaszoba esetében azonban érdemes valamilyen világos és tiszta változatot alkalmazni, semmi esetre se próbáljunk meg harsány színeket választani. Jó megoldás lehet a pasztellkék, a pasztellzöld, esetleg a pasztellsárga is.

Kiegészítők színei

A kiegészítőkből azonban jöhet pár mintás darab, amelynek köszönhetően könnyebbek lesznek a mindennapok. Babaetetéshez eszközöket online is vásárolhatunk, ahol számos hangulatos és vidám darabot szerezhetünk be. Legyen szó figurás, geometrikus mintás, vagy éppen pöttyös darabról, ezek mindegyike meghozhatja a kedvet az étkezéshez.

Babaruhák árnyalatai

A babaruháknál a legjellemzőbbek továbbra is a fehér darabok. A lányoknál sokszor használunk aranyos rózsaszínt, a fiúknál pedig továbbra is a kék a nyerő. Utóbbi rendkívül hangulatos, ráadásul nyugalmat és békét áraszt magából, még a kicsik számára is. Színes darabokat csak 7-8 hónapos kortól érdemes rájuk adni, hiszen ekkor már elkezdi őket érdekelni, hogy mi van rajtuk.

De mi a helyzet az egyes színekkel?

A legtöbb gyermek a sárgát jelöli meg, mint kedvenc szín, hiszen ez a napot jelképezi. Ez vidámságot és jó kedvet hoz az életükbe, nem véletlen, hogy a smile figura is ebben az árnyalatban pompázik. A másik kedvelt szín a narancs, amely szintén boldogságot sugároz magából, amely mellett élénkítő hatással is bír a gyermekek számára. A narancssárgás világos termékek nagyon jól mutatnak, ráadásul a lurkók is szeretik ezt a változatot.

A piros az első szín, amellyel a baba megismerkedik. Nem véletlen, hogy sok gyerkőc szereti, hiszen melegséget áraszt magából, ráadásul aktivizáló hatással is bír. Azoknál a kicsiknél érdemes pár apróságon elhelyezni ezt az árnyalatot, akik kissé visszahúzódóak. Ennek hatására ugyanis egy kis életet lehelhetünk beléjük.

További kedvencek még a lila, a kék, a rózsaszín és persze a zöld is. Utóbbi a természet színe, az egyik legpihentetőbb árnyalat, nem véletlen választják sokan ezt a semleges változatot. Remekül passzol a gyerekszobába, de még a ruhákon és kiegészítőkön is. Alkalmazzuk tehát bátran!

Színek jelentése

Összegezve

A gyermekek számára a színek rendkívül sokat jelenthetnek. Reméljük, hogy ennek a cikknek a hatására közelebb kerültél a megoldáshoz, hogy milyen árnyalatokat is használj az újszülött számára. Legyen szó kékről, zöldről, pirosról, esetleg sárgáról, mindegyiknek megvan a maga jelentése.